+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Дуално образовање у Ваздухпопловној академији за потребе Војске Србије

28.03.2017.
30 Mar 2017

Дуално образовање у Ваздухпопловној академији за потребе Војске Србије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар одбране Зоран Ђорђевић потписали су Споразум о сарадњи два министарства у процесу увођења дуалног образовања у образовни систем за потребе Војске Србије.

potpisivanje_dualno_obrazovanje_vojni1

Процес модернизације Војске Србије је у току и тај процес мора да прати и реформа образовања, рекао је министар Шарчевић. ”Споразум омогућава да се ученици пет образовних профила у Ваздухопловној академији у Београду, од наредне школске године, образују по моделу дуалног образовања. Потписивање споразума резултат је успешне сарадње два министарства и Ваздухопловне академије у креирању образовних профила за потребе Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије. Образовни програми у складу су са највишим европским стандардима”, нагласио је министар Шарчевић. Ученици који заврше нове образовне профиле у будућности ће радити на одржавању авиона МИГ29 и хеликоптера Х145М. Реч је о профилима: Авио-техничар за ваздухоплов и мотор, Авио-техничар за електронску опрему ваздухоплова, Авио-техничар за електро опрему ваздухоплова, Мехатроничар за ракетне системе и Мехатроничар за радарске системе.

„Реализацијом овог споразума Војска Србије ће добити стручни кадар, спреман да одговори свим захтевима модернизације и опремања савременим борбеним системима“, рекао је министар Зоран Ђорђевић. Ученици ове школе биће у прилици да поред диплома стекну лиценце за рад и прилику да добију посао у јединицама Војске Србије и привредним друштвима одбрамбене индустрије Републике Србије.

potpisivanje_dualno_obrazovanje_vojni3 potpisivanje_dualno_obrazovanje_vojni4