+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Прослава 94 године Ваздухопловне академије

Аеро клуб, 21.09.2018.
28 Sep 2018

Прослава 94 године Ваздухопловне академије

Ваздухопловна академија обележила је 94. године постојања свечаношћу која је одржана у петак, 21. септембра. У склопу прославе премијерно је приказан филм посвећен дуалном моделу образовања цивилних и војних ваздухопловних кадрова.

На свечаности су додељене годишње награде Ваздухопловне академије.

Генералштабу Војске Србије Школски одбор академије доделио је годишњу награду за изузетан допринос успешној реализацији пројекта школовања војних кадрова у Ваздухопловној академији, а награду је у име Генералштаба примио пуковник Бошко Зорић.

Градском секретаријату за образовање и дечју заштиту Школски одбор академије доделио је годишњу награду за подршку у достизању европских стандарда у школовању у Ваздухопловној академији, а награду је у име секретаријата примио Градски секретар, Славко Гак.

Сектору за дуално и предузетничко образовањe и васпитање Министарства просвете науке и технолошког развоја Школски одбор академије доделио је годишњу награду за изузетан допринос реализацији дуалног модела образовања ваздухопловних кадрова кроз успостављање нових модела сарадње Ваздухопловне академије са компанијама и институцијама у области ваздухопловства. Награду је у име Сектора примила помоћница министра за дуално и предузетничко образовање, др Габријела Грујић.

Државном секретару Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Миодрагу Поледици Школски одбор академије је доделио годишњу награду за подршку и лични допринос успешној реализацији пројекта Ваздухопловне академије као овлашћеног центра Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја.

Мирјани Чизмаров, директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Школски одбор академије доделио је годишњу награду за изузетан допринос и подршку у процесу сертификације Ваздухопловне академије пред Европском агенцијом за безбедност ваздушног саобраћаја.

Помоћнику министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за ваздушни саобраћај и транспорт опасне робе, мр Зорану Илићу, Школски одбор академије доделио је годишњу награду за изузетан допринос успешној реализацији пројекта школовања ваздухопловних кадрова за потребе цивилног ваздухопловства.

Декану Машинског факултета Универзитета у Београду, др Радивоју Митровићу, Школски одбор академије доделио је годишњу награду за лични допринос развоју сарадње Машинског факултета и Ваздухопловне академије.