+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Proslava 94 godine Vazduhoplovne akademije

Aero klub, 21.09.2018.
28 Sep 2018

Proslava 94 godine Vazduhoplovne akademije

/
Posted By
/
Comments0

Vazduhoplovna akademija obeležila je 94. godine postojanja svečanošću koja je održana u petak, 21. septembra. U sklopu proslave premijerno je prikazan film posvećen dualnom modelu obrazovanja civilnih i vojnih vazduhoplovnih kadrova.

Na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade Vazduhoplovne akademije.

Generalštabu Vojske Srbije Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za izuzetan doprinos uspešnoj realizaciji projekta školovanja vojnih kadrova u Vazduhoplovnoj akademiji, a nagradu je u ime Generalštaba primio pukovnik Boško Zorić.

Gradskom sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za podršku u dostizanju evropskih standarda u školovanju u Vazduhoplovnoj akademiji, a nagradu je u ime sekretarijata primio Gradski sekretar, Slavko Gak.

Sektoru za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za izuzetan doprinos realizaciji dualnog modela obrazovanja vazduhoplovnih kadrova kroz uspostavljanje novih modela saradnje Vazduhoplovne akademije sa kompanijama i institucijama u oblasti vazduhoplovstva. Nagradu je u ime Sektora primila pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje, dr Gabrijela Grujić.

Državnom sekretaru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodragu Poledici Školski odbor akademije je dodelio godišnju nagradu za podršku i lični doprinos uspešnoj realizaciji projekta Vazduhoplovne akademije kao ovlašćenog centra Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja.

Mirjani Čizmarov, direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za izuzetan doprinos i podršku u procesu sertifikacije Vazduhoplovne akademije pred Evropskom agencijom za bezbednost vazdušnog saobraćaja.

Pomoćniku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj i transport opasne robe, mr Zoranu Iliću, Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za izuzetan doprinos uspešnoj realizaciji projekta školovanja vazduhoplovnih kadrova za potrebe civilnog vazduhoplovstva.

Dekanu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Radivoju Mitroviću, Školski odbor akademije dodelio je godišnju nagradu za lični doprinos razvoju saradnje Mašinskog fakulteta i Vazduhoplovne akademije.