+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Erasmus+ projekat KA102 Fly High and Land Safely

Fly High and Land Safely

Пројекат 2019-1-RS01-KA102-000640

logo

Еразмус +

Након објављеног Општег позива за предлоге пројеката за 2019. годину, Ваздухопловнoj академији је одобрен пројекат у оквиру програма Еразмус+. Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у области образовања. Наша школа је носилац-координатор пројекта мобилности КА102 у области стручног образовања.

КА102 пројекат мобилности у области стручног образовања је усмерен на две циљне групе: наставнике и ученике.

Пројекат почиње 01.09.2019 и трајаће 14 месеци.

Циљеви пројекта:

Општи циљеви пројекта су интернационализација и модернизација школе која има за циљ ширење професионалних видика и стицање увида у савремене тенденције у области образовања, професионално изграђивање и остваривање целоживотног учења, јачање језичких, дигиталних и личних компетенција за обављање професије, стицање применљивих знања увидом у примере добре праксе у различитим образовним контекстима на европском нивоу и упознавање и прихватање других култура и културолошких различитости ради социјалне интеграције и повећања интеркултуралног разумевања.

План активности и појединачни циљеви:

  • Реализоваће се различити облици стручног усавршавања наставника и стручних сарадника у партнерским школама у иностранству кроз активности ”посматрање на радном месту” (job shadowing) с циљем да се пренесу иновативне технике учења и предавања и да се развију и унапреде предавачке и језичке компетенције наставника;
  • Реализоваће се практична настава за матуранте смера АТ и ТВС с циљем подизање нивоа практичне наставе на међународни ниво и омогућавање ученицима да усвајају и усавршавају стручне компетенције у радном окружењу на интернационалном нивоу, као и подизања нивоа језичких компетенција ученика.

Извештај о реализацији практичне наставе у Француској можете погледати овде

 

Извештај о реализацији практичне наставе у Италији можете погледати овде

Извештај о реализацији практичне наставе у Румунији можете погледати овде

Извештај о реализацији практичне наставе у Чешкој можете погледати овде