+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Erasmus+ projekat KA202 ’Multilingual Aeronautics World’

Erasmus+ projekat KA202 ’Multinguale Aeronautics World’

Erasmus+ projekat KA202 ’Multinguale Aeronautics World’

logosbeneficaireserasmusleft_en

Ерасмус+ пројекат КА202 ’Multinguale Aeronautics World’ 

Ваздухопловна академија је потписала споразум о стратешком партнерству са још две ваздухопловне школе (Istituto Tecnico Aeronautico “Arturo Ferrarin” у Катанији на Сицилиј и Lycée Alexandre Denis у Сернију, Француска) у оквиру Ерасмус+ програма. Ове три школе ће у наредне три године бити партнери у пројекту под називом ’Multinguale Aeronautics World’. Пројекат има за циљ креирање онлине дигиталног ваздухопловног речника који ће бити преведен на четири језика (српски, енглески, француски и италијански) а у пројектним активностима биће укључени ученици све три школе заједно са својим наставницима. Пројекат ће допринети размени примера добре праксе из којих ће проистећи компилација CLIL наставних материјала који могу да се користе у билингвалној настави. На глобалном нивоу, пројект доприноси интернационализацији и модернизацији школе у европском контексту ваздухопловног образовања.

IMG_20191017_145309

У оквиру Ерасмус+ пројекта КА202 ’Multilinguale Aeronautics World’ шест ученика другог разреда Ваздухопловне академије су у пратњи два наставника посетили школу Lycée Alexandre Denis у Сернију, у Француској, у периоду од 13-ог до 17-ог јануара 2020.године.

 

Током боравка у Француској одржани су часови на тему прве помоћи (First Aid) које су припремили и водили наставници те школе, а у којима су учествовали, поред ученика Ваздухопловне академије, и ученици француске школе Lycée Alexandre Denis, као и ученици ваздухопловне техничке школе са Сицилије Istituto Tecnico Aeronautico “Arturo Ferrarin.

Обрађен је вокабулар на енглеском језику из области прве помоћи који ће бити накнадно унет у онлајн дигитални ваздухопловни речник и преведен на још три језика: српски језик, француски језик и италијански језик.

Ученици су у току посете имали прилике и да обиђу главни град Француске, Париз, као и оближњи ваздухопловни музеј Musée Volant Salis