+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Часопис “Ваздухопловац”

Оно што није записано, и не постоји; било па умрло. (Меша Селимовић)

Окупљени око заједничке идеје, а подједнако свесни значаја писане речи, усмерили смо свој рад на два подручја. С једне стране, тежимо да усавршимо сопствену културу писаног изражавања, да бавећи се ваннаставним садржајима, осетимо благодети које доноси ваљана употреба писане речи – у свакодневном животу и у различитим областима наших интересовања. На другој страни, желимо да отргнемо од пролазности све оне лепе тренутке који испуњавају наш школски живот и да их сачувамо, како за сопствену будућност, тако и за будућност неких нових нараштаја. Из овакве жеље изродио се „Ваздухопловац“, најважније дело литерарно – новинарске секције.

„Ваздухопловац“, како му и само име каже, прати интересовања наших ученика и наставника и за главни предмет свог истраживања узима различите сегменте из области ваздухопловства који су у некој вези са радом наше школе. Такође, бележи сва најважнија дешавања током школске године, остварује контакте са нашим сарадницима и бившим ученицима, доноси и различите прилоге едукативног и забавног садржаја. У избору садржаја руководимо се идејом да прикажемо све оно што је занимљиво не само садашњим, него и бившим и будућим ученицима наше школе. Тежимо тако да сваки број нашег часописа добије неки универзални смисао и да „Ваздухопловац“ буде нека спона која повезује све нас који волимо ваздухопловство.

Иако изучавање језика и књижевности није приоритет у оквиру наше струке, показујемо велико интересовање за ове области и дајемо добре резултате не само на редовним часовима већ и учешћем и победама на разним такмичењима и литерарним конкурсима.

Рад наше секције подразумева и неке друге заједничке активности као што су посете разним културним манифестацијама и установама, а такође и добро дружење.

Са жељом да прича тече даље и да причању краја нема (Иво Андрић) литерарно – новинарска секција је непрестано отворена за нове чланове и свеже идеје који су увек добродошли.