+381 11 21 82 944
info@vakademija.edu.rs

Časopis “Vazduhoplovac”

Ono što nije zapisano, i ne postoji; bilo pa umrlo. (Meša Selimović)

Okupljeni oko zajedničke ideje, a podjednako svesni značaja pisane reči, usmerili smo svoj rad na dva područja. S jedne strane, težimo da usavršimo sopstvenu kulturu pisanog izražavanja, da baveći se vannastavnim sadržajima, osetimo blagodeti koje donosi valjana upotreba pisane reči – u svakodnevnom životu i u različitim oblastima naših interesovanja. Na drugoj strani, želimo da otrgnemo od prolaznosti sve one lepe trenutke koji ispunjavaju naš školski život i da ih sačuvamo, kako za sopstvenu budućnost, tako i za budućnost nekih novih naraštaja. Iz ovakve želje izrodio se „Vazduhoplovac“, najvažnije delo literarno – novinarske sekcije.

„Vazduhoplovac“, kako mu i samo ime kaže, prati interesovanja naših učenika i nastavnika i za glavni predmet svog istraživanja uzima različite segmente iz oblasti vazduhoplovstva koji su u nekoj vezi sa radom naše škole. Takođe, beleži sva najvažnija dešavanja tokom školske godine, ostvaruje kontakte sa našim saradnicima i bivšim učenicima, donosi i različite priloge edukativnog i zabavnog sadržaja. U izboru sadržaja rukovodimo se idejom da prikažemo sve ono što je zanimljivo ne samo sadašnjim, nego i bivšim i budućim učenicima naše škole. Težimo tako da svaki broj našeg časopisa dobije neki univerzalni smisao i da „Vazduhoplovac“ bude neka spona koja povezuje sve nas koji volimo vazduhoplovstvo.

Iako izučavanje jezika i književnosti nije prioritet u okviru naše struke, pokazujemo veliko interesovanje za ove oblasti i dajemo dobre rezultate ne samo na redovnim časovima već i učešćem i pobedama na raznim takmičenjima i literarnim konkursima.

Rad naše sekcije podrazumeva i neke druge zajedničke aktivnosti kao što su posete raznim kulturnim manifestacijama i ustanovama, a takođe i dobro druženje.

Sa željom da priča teče dalje i da pričanju kraja nema (Ivo Andrić) literarno – novinarska sekcija je neprestano otvorena za nove članove i sveže ideje koji su uvek dobrodošli.