Настојећи да постане лидер у образовању и обуци квалитетног особља у области ваздухопловства, Ваздухопловна академија наставља да реализује и оснажује своју трансформацију у пионира дуалног образовања.

Након што је прошле године основана Висока струковна школа и Тренинг центар Вршац постао саставни део Ваздухопловне академије, бројни кораци су предузети како би се побољшалa не само  теорија, већ и  пракса. У складу са пројектом вредним 65 милиона евра, планирана је изградња три зграде и набавка два симулатора. Прва зграда у којој ће бити смештен један од два Full Flight Level D симулатора добија свој финални облик. Овај симулатор ће бити за тип Ербас A318/319/320/321 NEO (New Engine Options). Кокпит овог симулатора је покретљив на све три осе, може да симулира све ванредне ситуације и фазе лета. Још увек није познато који је тип другог симулатора.

Изградња прве зграде је у завршном стадијуму и планирано је да буде завршена до 1. јула. Позната црвена зграда ће бити срушена и друга зграда ће бити подигнута на том месту. Ове две зграде ће бити идентичне и повезане ходником-пасарелом издигнутим изнад нивоа земље. Поред ових зграда у којима ће бити смештени симулатори, у плану је изградња просторија Високе струковне школе у којима ће се налазити учионице, канцеларије и набавка опреме и алата за учење и обуку ваздухопловаца.