Ученици из школе Aksu Ucak Bakim Teknolojisi Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi из Анталије боравили су у Београду од 29.05. до 11.06.2022. године ради реализације практичне наставе у Ваздухопловној академији и компанији AVIA PRIME у оквиру свог пројекта мобилности Еразмус +.

Том приликом они су присуствовали часовима ученика билингвалних смерова Ваздухопловне академије и упознали се са наставним методама и техникама које се користе у реализацији билингвалне наставе.

Како је акценат овог пројекта на дуалном образовању, практични део активности реализован је одласком ученика из Турске у компанију AVIA PRIME где су на њихово велико задовољство били у прилици да обављају задатке на летелицама у реалним условима. Успут су се родила и нова пријатељства између будућих ваздухопловаца који ће наставити да размењују своја искуства из праксе.

Школа Aksu Ucak Bakim Teknolojisi Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi и Ваздухопловна академија, као представници ваздухопловних школа својих земаља, већ остварују образовну сарадњу у оквиру пројеката мобилности Еразмус+. Својим учешћем у пројектима Еразмус+ ове две школе ученицима омогућавају реализацију практичног дела наставе у међународним компанијама али пре свега сам процес интеркултуралне размене ученицима представља велики изазов, непроцењиво искуство и задовољство.