Поштовани студенти, од данас, ви као наше будуће колеге и ми као институција, постајемо партнери у заједничкој мисији која носи огромну одговорност: да у наредним годинама одшколујемо нову генерацију младих људи који имају једну заједничку особину – љубав према ваздухопловству. 

У име професорског колегијума, у име сарадника, свих запослених и у своје лично име, обећавам вам комплетну подршку, помоћ и пажњу како би ваше студије биле најбоље могуће. За три године треба да стекнете стручне компетенције – комбинацију знања, способности и вештина за обављање послова за које се школујете. 

Студирање је посвећен процес у коме се спајају знање и искуство наставника са амбицијом и интересовањем студената. У динамичној интеракцији таквог сусрета студентима омогућавамо стицање најважнијих знања и вештина за развој кључних компетенција са којима ће моћи да напредују кроз свет рада и даљег учења. Посвећени смо томе да наши будући дипломци буду тражени на начин да послови и шансе проналазе њих. 

У овим процесу неопходна је ваша преданост, озбиљност, жеља, сати учења, прочитане књиге, исписане странице, ваши сати летењасати проведени на симулаторима и авионима, међусобни продуктивни и критички разговори, одрицање. Рано устајање, ноћи над књигама, једном речју посвећеност и рад. Без тога нећете остварити снове који вас покрећу, направити професиналне каријере на свим оним авионима, аеродромима и висинама о којима маштате. 

Ми негујемо културу широке друштвене интеграције и сарадње унутар академског сектора али и са привредним, научним, стручним институцијама из Србије, региона и света. Определили смо се за примену и развој процеса студирања на принципима Болоњске декларације и негујемо сарадњу и мобилност у европском образовном простору. Наше дипломе усклађене са EASA стандардима верификатори су стечених компетенција које ће бити вредноване и тражене у ширем академском простору Европе и света. 

Очекујемо да нам се придружите! Било као студент, сарадник, истраживач, научник… Сарадња је свима потребна, а размењујући међусобна знања и вештине, унапређујемо и себе и заједницу којој припадамо. 

Поштовани ваздухопловци, ово је и ваша кућа – Висока школа струковних студија Ваздухопловна академија.