Loading...
Тренинг центар2024-07-05T09:43:43+02:00

КОНКУРС

Конкурс за пријем кандидата на интегрисану обуку за пилота транспортних авиона (Airline transport pilot Integrated – ATP(A)Int. Course) са овлашћењима за класу вишемоторних клипних авиона (MEP – Multi Engine Piston Class Rating), за инструментално летење на вишемоторним авионима (IR/ME – Instrument Rating for Airplane Multi Engine) и курсом за сарадњу вишечлане посаде (MCC – Multi Crew Cooperation (MCC).

Пријем докумената и пријемни испит биће одржани 03.09.2024. године од 8 часова у просторијама Ваздухопловне академије, Подвршанска 146, 26300 Вршац.

Да бисте постали ATPL кандидат на обуци Тренинг центра, морате да покажете основно предзнање које се проверава обавезним пријемним испитом. Пријемни испит се састоји из три дела, тест из математике, тест из физике и тест енглеског језика. За упис у Тренинг центар морате остварити најмање 75% из математике, 75% из физике, и Б2 ниво Енглеског језика. Пролазност од 75% из математике и физике се утврђује преко кључа тачних одговора, док процену нивоа знања енглеског језика ради професор Енглеског језика, писаним тестом и усменим разговором.

Како бисмо Вам помогли да сами себе процените, као и да се боље припремите за пријемни испит, Ваздухопловна академија је свим заинтересованим кандидатима омогућила онлине припрему и вежбање задатака за пријемни испит. Након попуњене пријаве на следећем линку  добићете све улазне параметре за приступ платформи. Задаци на пријемном ће бити истог типа као и задаци које ћете вежбати на Moodle платформи у склопу припремне наставе, али са другачијим вредностима. Остало је на вама, да вежбате, и да се што боље припремите за пријемни.

На интегрисану обуку за пилота транспортних авиона (Airline Transport Pilot Integrated – ATP(A)Int. Course) могу се уписати пунолетна лица која имају завршено средње образовање у трогодишњем или четворогодишњем трајању.

Пријемни испит ће се спровести према следећем распореду:

· Од 08:00 до 10:00 – Подношење пријава и документације;

· Од 10:00 до 11:00 – Полагање писменог теста из енглеског језика;

· Од 11:00 до 12:00 – Полагање писменог теста из математике;

· Од 12:00 до 12:45 – Пауза;

· Од 12:45 до 13:45 – Полагање писменог теста из физике;

· Од 13:45 – Полагање усменог дела испита из енглеског језика;

· Од 15:00 – Информативни разговор са кандидатима и понуда уговора о школовању за кандидате који су положили пријемни испит.

Неопходна документа за упис:

· Фотокопија личних докумената (лична карта или пасош);

· Фотокопија дипломе или сведочанства највишег стеченог образовања;

· Две фотографије димензија 3,5 x 4,5 цм (стари пасош, ђачка књижица, индекс);

· Фотокопију важеће здравствене књижице, односно доказа о здравственом осигурању;

Фотокопија лекарског уверења за летачко особље Класе 1 у складу са Анексом IV Part- MED “Правилника о летачком особљу („Службени Гласник РС“ бр. 33/13)1.

Почетак обуке планиран је за 01.10.2024.

Пре почетка обуке кандидат је у обавези да одељењу летачке администрације достави:

· Изјаву о адреси боравка за време школовања у Ваздухопловној академији;

· Доказ о пријави боравка (за стране држављане).

Заинтересовани кандидати се за сва питања могу обратити одељењу летачке администрације лично на адреси Подвршанска 146, 26300 Вршац, путем телефона 013/215-5669 или путем имејл адресе info@vakademija.edu.rs

— 1 Лекарско уверења за летачко особље Класе 1 може се прибавити у ординацији медицине рада – ваздухопловно медицински центар РС-АеМЦ/002, зграда школског центра Air SERBIA на Аеродрому Никола Тесла у Београд, Тел. 011 267 5774.

Пријава испитa за PART-147

Поштовани кандидати, почела је пријава испита за PART-147. Пријава је доступна на следећем линку.

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Предстојећи догађаји

Вести

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ПИСМЕНОГ ДЕЛА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Прелиминарне и коначне резултате пријемног испита можете видети на [...]

By |мај 18, 2024|Categories: Вести, Средња стручна школа, Средња стручна школа, Средња стручна школа, Средња стручна школа, Средња стручна школа|Коментари су искључени на ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ПИСМЕНОГ ДЕЛА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Обавештење

Прелиминарни резултати пријемног испита за упис у Ваздухопловну академију, у [...]

By |мај 18, 2024|Categories: Uncategorized @sr|Коментари су искључени на Обавештење

Полагање пријемног испита

Полагање пријемног испита Обавештавамо ученике који су се пријавили [...]

By |мај 11, 2024|Categories: Некатегоризовано|Коментари су искључени на Полагање пријемног испита

Обавештења

Go to Top